Islami në Udhëkryq

Islami në Udhëkryq

Islami në Udhëkryq

Regular price 200.00 Ден
‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎Blini këtë libër

Ky libër është shkruar përafërsisht para gjysmë shekulli, saktësisht, në vjeshtën e vitit 1933 dhe për herë tëparë është botuar në Delhi me 1934 e pastaj në Lahorë dhe është apel muslimanëve të brezit tim që t'ishmangen imitimit të verbër (taklid) të formave dhe vlerave shoqërore të perëndimit, dhe që në vend tëkësaj, të përpiqen ta ruajnë trashëgiminë e tyre islame, e cila dikur ka sjellur deri te fenomeni i lavdishëm,shumanësh historik, i përfshirë me shprehjen "Civilizimi musliman".Kjo përpjekje imja letrare, mbi lëndën thjesht islame, ka hasur në përgjigjje të drejtprdrejtë në mesin emuslimanëve të zonave anglishtfolëse të Indisë së atëhershme të pandarë dhe është botuar disa herë.Përkthimi arab pasoi pas disa vitesh dhe ndikimi i tij në publikun e arsimuar të lindjes së Mesme ka qenëmadje edhe më i madh sesa ndikimi i verzionit orgjinal anglez.

Autor: Muhammad Asad
Përktheu: Adnan Misini
Titulli Origjinal: Islam at the Crossroad
Botues: Shtëpia Botuese "Gjurma"
Faqe: 107