Porosi dashurie

Porosi dashurie

Porosi dashurie

Regular price 180.00 Ден
‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎Blini këtë libër

"Dashuria as nuk eshte ne papajtueshmeri me fene, e as e ndaluar me ligj, sepse cdo zemer eshte ne duart e Allahut." (Iben Hazmi). 

"Nese nuk e perjeton dashurine, atehere zgjohu dhe shko ha sane, sepse je gomar!" 

lben Hazmi thote gjithashtu: "Shpirti duke gene vete i bukur, pelcien gjithcka qe eshte e bukur. Ai ka nje deshire te zjarrte per tmazhe te persosura simetrike dhe kudo qe sheh nje imazh te ketille, e "ujdis" veten e tij me ate gje. Pastaj nese verehet dicka e llojit te tij prapa atij imazhi, shpirti ne nje forme bashkohet me te dhe Lind dashuria e vertete. Nese shpirti nuk zbulon dicka te ngjashme me llojin e tij prapa imazhit, preferenca e tij nuk shkon me larg se sa forma dhe mbetet thjesht nje deshire fizike." 

"Duaje (burrin) pak, por kuptoje shume." 

"Duaje (gruan) shume, por mos provo to kuptosh aq." 

AUTOR: Ibn Hazëm
BOTUES: Shtëpia Botuese "NuN"
FAQET: 158