Politizmi i Islamit

Politizmi i Islamit

Politizmi i Islamit

Regular price 700.00 Ден
‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎Blini këtë libër

Ky punim merret me modernizimin shoqëror, kulturor dhe politik, si dhe me transforminin etnik të Shteti Osman; por edhe me rolin e Islamit dhe të sulltanit Abdulhamid II (sundoi në vitet 1876-1909) - të cilët këtu do t'i referohemi thjesht si Abdulhamidi - në përcaktimin dhe drejtimin e atij trasnformimi dhe modernizimi.

Autor: Kemal Karpat
Titulli: THE POLITICIZATION OF ISLAM
Faqe: 585
Botues: ALSAR