Motto

Motto

Motto

Regular price 250.00 Ден
‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎Blini këtë libër

Një libër i mençur dhe inteligjent, i shkruar me delikatesë nga intelektuali i madh, filozofi e studiuesi i shquar turk Dücane Cündioğlu, përzgjedhur dhe sjellur në gjuhën shqipe nga profesor Ali Pajaziti, pajisur me parathënie dhe kritikuar nga profesori i gjuhës dhe letërsisë Salajdin Salihu. Xhyndiogllu është një shpirt kërkimtar, lexojmë në parathënien e librit, i cili rend drejt diçkaje të re, e megjithatë vazhdon ta plotësojë librin që ka nisur ta shkruajë kaherë. “Udhëtimin” deri tek e vërteta ai e bën i vetëm dhe “jo duke ecur së bashku me të tjerët”, të cilët, zakonisht, mahniten nga mashtrimi. Motto është një prej këtyre librave, por sapo e lexon e ndjen se shqetësimet nuk kanë përfunduar. Bëhesh më i vetëdijshëm për to. Janë shqetësimet jo vetëm për veten, por edhe për fatin e njeriut dhe njerëzimit. Kur marr në dorë një libër për ta lexuar, më duket sikur pas pak do të përfundojnë të gjitha shqetësimet.

Autor: Ducane Cundioglu
Titulli: Motto, Kapi, Yayinlari
Përkthyes: Ali Pajaziti
Botues: AJAN
Faqe: 132