Morali i Dijetarëve

Morali i Dijetarëve

Morali i Dijetarëve

Regular price 120.00 Ден
‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎Blini këtë libër

Tema rreth moralit te larte eshte me rendesi te madhe dhe nje ceshtje madheshtore. Umeti islam - sot - me shume se kurre ka nevoje per kete moral, ne nje kohe kur mbizoteron materi-alizmi qe i ka pushtuar mendjet e njerezve, du-ke u bere ky moral qellimi kryesor te i cili shpejtojne te gjithe per ta arritur kenaqesine dhe lumturine e kesaj bote, edhe pse eshte nje mjet i kufizuar me moral te larte dhe me vepra te mira. Dituria e moralit eshte nje pjese e urtesise praktike.

Ashtu sic duhet t'i njohim virtytet e larta dhe menyren e manifestimit te tyre, nje-kohesisht duhet ta njohim edhe moralin e pri-shur dhe menyrat se site ruhemi prej tij.

Burimi i moralit te larte eshte nenshtrimi ndaj Allahut, vendosmeria e larte dhe pastrimi i shpirtit, ndersa burimi i moralit te ulet eshte mendjemadhesia, nençmimi dhe poshterimi. 

Autor: Muhamed Ibn Husejn el Axhurrij
Botues: Orient
Përkthyes: Bleder Breshta
Faqe: 79