Legjislacioni Tradites së Profetit A.S. (3 Vëllime)

Legjislacioni Tradites së Profetit A.S. (3 Vëllime)

Legjislacioni Tradites së Profetit A.S. (3 Vëllime)

Regular price 1,800.00 Ден
‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎Blini këtë libër

Libri "Legjislacioni i Tradites Profetike (Fikhus-Sunneh)" i autorit Sejid Sabik, eshte nje veper e rendesishme ne fushen e kultures dhe te jurisprudences islame.

Ky liber i ofrohet lexuesit shqiptar, ne botimin e pare te shqiperuar nga nje grup perkthyesish dhe nen mbikeqyrjen e Institutit Shqiptar te Mendimit dhe te Qyteterimit Islam.

Ne fakt, behet fjale per njerin nga librat me te mire te kesaj fushe. Grupi i perkthyesve ka punuar per nje kohe te gjate dhe eshte mbeshtetur kryesisht ne versionin e shkurtuar anglisht (te ketij libri). Redaktori gjuhesor dhe recensentet kane ndjekur ne menyre krahasuese edhe tekstin e versionit ne arabisht te tij. Nje praktike e tille eshte zbatuar sidomos ne rastet kur ceshtjet e trajtuara argumentohen me citate nga Kurani ose hadithet e Muhamedit a.s. 

Autor: Sejid Sabik
Përkthehu: Gentian Bodlli
Titulli: Fikhus-Sunneh
Botues: Institui Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam
Faqe: 1914 (kompleti)