El-Mukadime 1-2

El-Mukadime 1-2

El-Mukadime 1-2

Regular price 1,500.00 Ден
‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎Blini këtë libër

Vepra e Abdurrahman IBN HALDUNIT, "EL-MUKADDIME" - hyrja, eshte nje nder veprat me te shquara, per te cilen autore te shumte kane shpre-hur konsiderata me te larta. Qasja e shumeanshme e shtjellimit te shume temave, ben qe kjo veper te shetis lexuesin nga nje skaj i dijes ne skajin tjeter. Dhe ashtu sic mund te mrekullohet nje turist kur shetit vende atraktive, ashtu edhe lexuesi ne cdo kapitull mund te mahnitet me gamen e gjere te njohurive qe ka pasur autori dhe qe ne menyre te siste-muar ua ka ofruar Iexuesve. Fare te rralla mund te jene ato vepra me kaq game te gjere njohurish to permbledhura ne nje vend, duke filluar nga gjeografia, historia, sociologjia, psikologjia, religjioni, letersia etj... Nje pjese e vecante e vepres se tij merret edhe me trajtesa nga Islami. Eshte parimor ciendrimi i shprehur ndaj historike islame, duke treguar aspektin socio-psikologjik te disa ndodhive te pakendshme, qe kane gene rrjedhoje e komploteve, e jo e ambicieve te semura per pushtet. Ai i referohet haditheve to ndryshme, per te hequr njollat e dyshimit ne personalitetet historike pas vdekjes se Pejgamberit alejhi selam.

Autor: Abdurrahman Ibn Haldun
Përktheu: MA Jahja Hondozi
Botues: Shtëpia Botuese "Fjala e Bukur"
Faqe: 1120