Civilizimi i Besimit

Civilizimi i Besimit

Civilizimi i Besimit

Regular price 250.00 Ден
‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎Blini këtë libër

Ne, po jetojmè nè njè kohè kur civilizimi perèndimor èshtè nè kulmin e tij,ndèrsa vendet muslimane janè nè gjendjen mè tè dobèt,tè verbèruar nga forca e perèndimit me pasurinè,mjetet dhe avantazhet shkencore dhe teknologjike.Muslimanèt,qè nuk e lexojnè historinè,mund tè mos jenè nè dijeni,se situata nuk ka qenè gjithmonè kèshtu.Disa qindra vite mè parè,situata ishte e kundèrt me tè tashmen.Kombi musliman ishte superfuqi e kohès,ndèrsa muslimanèt ishin liderè nè kulturè,duke pèrfshirè: artet,shkencèn dhe teknologjinè.Qytetet e botès islame,tè cilat e pèrfshinin Spanjèn muslimane,ishin qendra tè mèsimit qè i tèrhiqnin njerèzit nga lindja e largèt dhe e gjerè: tè krishterèt,çifutèt,evropianèt,afrikanèt dhe aziatikèt.

Muslimanèt nè atè kohè e kishin civilizimin mè tè avancuar teknologjikisht nè botè dhe veçueshméria e atij civilizimi qèndron nè faktin se pèr kundèr tè arriturave tè tyre nè aspektin material,shoqèria muslimane mbeti njè shoqèri e mèshirshme,ku tè varfèrit dhe tè dobètit e kishin kujdesin e duhur.Ky libèr èshté njè kujtim pèr muslimanèt,se ata e kanè njè tè kaluar tè lavdishme dhe se pèr shumè shekuj ata i tejkaluan kombet e tjera nè nivelin e avancimit.Ata u bènè liderè tè botès nè kohèn kur iu pèrmbajtèn Islamit.Kur muslimanèt u preokupuan pèr pèrfitime materiale dhe u dhanè pas luksit,prej aty filloi rènia e tyre.

Nèse muslimanèt i pèrmbahen Islamit dhe e marrin fenè e tyre me sinqeritetx,ata pèrsèri do tè mbèshteten nga Vullneti i Allahut dhe pèrsèri do tè kenè mundèsi ta udhèheqin botèn né té gjitha sferat e jetès.

Autor: Dr. Mustafa As-Sibai
Përktheu: Driton Maxhuni
Botues: Shtëpia Botuese "Fjala e Bukur"
Faqe: 228
Titulli: Civilization of Faith