Këshilla E Mësime Nga Jeta E Brezave Te Pare Te Muslimanëve

Këshilla E Mësime Nga Jeta E Brezave Te Pare Te Muslimanëve

Këshilla E Mësime Nga Jeta E Brezave Te Pare Te Muslimanëve

Regular price 180.00 Ден
‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎Blini këtë libër

"Kurse roberit e te Meshirshmit Jane ata te cilet neper toke ecin qete, ndersa kur u drejtohen injorantet, thone: Paqe! E ata, te cilet, per hir te Zotit te tyre, kalojne netet duke rene ne sexhde dhe duke qendruar ne kembe. Edhe ata, te cilet thone: Zoti yne, kursena nga mundimet e xhehenemit; mundimet ne te Jane - me te vertete - te tmerrshme. Ai eshte nje vend shume i keq. Edhe ata, te cilet, kur shpenzojne nuk shkaperderdhin e as nuk Jane teper doreshtrenguar, por ne kete mbajne mesataren. Edhe ata, te cilet nuk i luten tjeter zoti, pervec Allahut dhe nuk mbysin ate qe e ka ndaluar Allahu, vetem ne rast se e kerkon drejtesia, si dhe nuk be jne amoralitet; e kush e hen kete, ballafaqohet me mekate. Atij i shumefishohet denimi ne diten e Kiametit dhe aty mbetet pergjithmone, te nencmuar. Perveg atyre te ciMt Jane penduar, kane besuar dhe bejne vepra to mira. Allahu do t'ua zevendesoje veprat e tyre te keqzja me vepra te mira. Allahu eshte fales dhe shume i meshirshem. Dhe kush pendohet e ben vepra te mira, ai vertet, eshte penduar sinqerisht tek Allahu. Edhe ata qe nuk deshmojne rrejshem, te cilet edhe kur transmetojne llomotitjen, e transmetojne  me dinjitet e fisnikeri.

Autor: Velid Ahmed Hindi & Jusri Muhamed Abdullah
Botues: Gami
Përkthyes: Mr. Jahja Hondozi
Faqe: 101