Motrat Sahabije  

Motrat Sahabije  

Motrat Sahabije  

Regular price 150.00 Ден
‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎Blini këtë libër

Per ceshtjen e femres, nen ndikimin e shume faktoreve dhe rrethanave jane krijuar dhe rrenjosur shume koncepte dhe forma bindese, te cilat me vone jane shnderruar ne gjera qe merren apriori, njekohesiisht duke bere qe shumica e njerezve t'i marrin ato te gatshme pa iu qasur aspak burimit te tyre, apo nivelit te shendetshmerise dhe pajtimit te tyre me ligjin hyjnor (islam). Nje koncept i tille u formua duke menduar se femra ka vecori te posacme natyrore, e me kete edhe e dalluar ne shume ceshtje ligjore (te Sheriatit Islam), dispozita me te cilat ajo dallon nga mashkulli rrenjesisht. Per te  bere te qarte nje gje te tine jemi te detyruar qe te themi, se nje vecori e tille per femren do te vlente vecse per sa u perket ceshtjeve te cilat konsiderohen te ndara, sepse baza eshte e njejte (i perfshin qe te gjithe). Ligji hyjnor u drejtohet qe te gjitheve, njerezve, xhineve, femres, mashkullit, te vegjelve dhe te medhenjve. 

AUTOR: Muhammed Ed-Duvejsh
PËKTHEU: Sadush Tahiri
BOTUES: Shtëpia Botuese "NuN"
FAQET: 96