Leximi I Kuranit Për Të Vdekurit, Për Ose Kundër

Leximi I Kuranit Për Të Vdekurit, Për Ose Kundër

Leximi I Kuranit Për Të Vdekurit, Për Ose Kundër

Regular price 120.00 Ден
‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎Blini këtë libër

Islami eshte nje fe e cila permes mesimeve te saj hyjnore synon realizimin e disa objektivave te rendesishme dhe qenesore per njeriun dhe boten qe e rrethon.

Njera nga keto eshte uniteti dhe bashkimi ne mes muslimaneve te ciles i kushtohet nje tretman dhe kujdes i vecante dhe nuk duhet nje studim i thelle per te arritur deri te ky perfundim. Keshtu, nese i bejme nje veshtrim siperfaqesor obligimeve kryesore ne Islam do te verejme se te gjitha keto jane kolektive dhe njeherazi e ushqejne trungun e unitetit te muslimaneve.

Ndodh qe ne mes te muslimaneve te kete divergjenca rreth ndonje qendrimi apo ceshtjeje te caktuar juridike, por assesi nuk ndodh ose se paku nuk duhet te ndodhe qe ky mospajtim te merr permasa negative qe te shpie deri te percarja a urrejtja ne mes tyre. Leximi i Kuranit per te vdekurit eshte nje ceshtje te cilen dijetaret tane te nderuar e kane shtjelluar ne pergjithesi. Pothuajse te gjitha librat voluminoz te fikhut flasin per kete teme duke u ndalur ne qendrimet e fukahave, mendimet e tyre, normalisht edhe argumentet ne te cilat ata i kane ndertuar ato qendrime. Ajo qe na takon neve eshte kuptimi i drejte i ketij mospajtimi dhe kufizimi i tij brenda kornizave te debatit qe eshte zhvilluar ne mes tyre, ngase gjate ketij studimi lexuesi do te kete mundesi te njoftohet edhe me disa keqkuptime dhe tradita te perhapura te ne, e qe assesi nu!: mend t'i konsiderojme si pjese te ketij debati. 

Autor: Alaudin Abazi
Botues: Shtëpia Botuese "Gjurma"
Faqe: 70