Ghazali Netedhjete E Nente Emrat E Bukur Te Zotit

Ghazali Netedhjete E Nente Emrat E Bukur Te Zotit

Ghazali Netedhjete E Nente Emrat E Bukur Te Zotit

Regular price 350.00 Ден
‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎Blini këtë libër

Ne kete veper qe ofrohet per here te pare ne nje perkthim te plote ne shqip, sfida e njohjes se Zotit ballafaqohet ne nje menyre te thelbesishme dhe inkurajuese. Duke perqafuar mesimin e profetit Muhammed qe 'Nentedhjete e nente Emrat e Bukur te Zotit' i afirmohen njemendesisht Zotit, autori shqyrton kuptimin dhe kumbimin e cdocilit prej ketyre emrave hyjnore dhe njeheresh ve ne dukje rendesine qe ato permbushin ne kozmos dhe ne thelbin e Qenies se udhetarit shpirteror. 

Ndonese nje kre i librit eshte rigorozisht analitik (kreu i pare mbi afirmimin ka lidhje te drejtperdrejte me kundertheniet filozofike te epokes sone) autori nuk resht se joshuri lexuesin me depertimet e tij te thella mistike dhe etike, te cilat to percjella ne gjuhen e tij besnike dhe te drejtperdrejte, e kane bere kete liber te mbetet nje prej klasikeve te pakohe te mendimit musliman qe jane me jehonenemesinemuslimanevederineditet tona. 

Ebu Hamid el-Ghazaliu (1058 — itt ), teolog, logjicien, jurist dhe mistik te rafinimit shpirteror, lindi dhe vdiq ne qytetin e Tusit ne Azine Qendrore, por kaloi pjesen me te madhe te jetes se tij ne katedrat e Bagdadit ose duke bere jeten e njeshetitesishpirteror.Falesuksesit to tij necvelimin epajtueshmerise se formave te jashtme te besimit me eksperiencat e brendshme te tradites mistike ai konsiderohet mbare si 'perterites i shekullit te peste islam dhe mendimtari me i bujshem Islamit mesjetar. 

Autor: Muhamed Gazali
Titulli: El-Maksad el-esna fi sherh esma Allah el-husna
Botues: AJAN
Faqe: 242